ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Η ανάγκη για δράση, παρότι είναι κατανοητή και σεβαστή σαν έκφραση τής γονικής αγωνίας, χωρίς την απαραίτητη γνώση είναι τυφλή. Εμείς φροντίζουμε οι δράσεις μας να απορρέουν από μία φιλοσοφία συνολικής πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών μέσω της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία, με:

actΨυχο-παιδαγωγικά σεμινάρια, βιωματικές ομάδες εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών) αλλά και συμβουλευτικές συναντήσεις με το σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας. Στόχος είναι η καλύτερη ψυχολογική κατανόηση των παιδιών κάθε ηλικίας και η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας με τους μαθητές, η διαχείριση θεμάτων όπως ο σχολικός εκφοβισμός, οι εξαρτητικές συμπεριφορές και η επίλυση συγκρούσεων, τα οποία οι παιδαγωγοί, εν συνεχεία, εφαρμόζουν στα παιδιά με εποπτική στήριξη από τα στελέχη του Κέντρου μας.

Βιωματικές ομάδες γονέων.
Σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης οι γονείς μοιράζονται εμπειρίες και επεξεργάζονται καθημερινές δυσκολίες. Μέσα από την κατανόηση του ενήλικου εαυτού τους αλλά και τις σχέσεις με τους δικούς τους γονείς, οι σημερινοί γονείς στηρίζονται να κατανοούν και να βοηθούν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και υγειών προτύπων.


Βιωματικές ομάδες και εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας με τους εφήβους μαθητές.
Κάνουμε κύκλους συζητήσεων ξεχωριστά με κάθε τμήμα, για να επεξεργαστούμε μαζί με τα παιδιά θέματα εξαρτήσεων, σχολικής βίας, εφηβείας και σχέσεων με τους συνομηλίκους και τους γονείς.


Παρεμβάσεις στη κοινότητα με την μορφή ομιλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Συνεργαζόμαστε με τους κοινωνικούς φορείς και θεσμούς των Δήμων μας και όλους τους ενεργούς πολίτες στη δημιουργία ενός δικτύου αναμετάδοσης της πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην κοινότητα.


Εθελοντισμός
Επίσης, ν’ αποκτήσει κάποια κατάρτιση, απαραίτητη για τα άτομα απ’ την κοινότητα που θέλουν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην καλύτερη κατανόηση των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών των παιδιών-εφήβων  και την πρόληψη των συμπτωμάτων τους (εξαρτήσεις από ουσίες, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγο, παραβατική συμπεριφορά, σχολικός εκφοβισμός).

 

 

 

people-icon
Λίγα λόγια για το κέντρο
Προσωπικό

folder-docs

Επιστημονικά
Άρθρα

 

 gallery1

Photo
Gallery

   
   

 

fb     twit     gplus

 

utube     linked     pinterest 

 

Social
Media